Yazılar

Makale; İSLÂM VE BATIL DÜZENLER (1)

İslâm insanlık için ne ifade ediyor?

Batıl düzenler insana ne veriyor?..

 

İslam ütopik olmayan; hem dünyada fıtrata uygun bir yaşantı hem de Ahiret saadetini vaad ediyor. Yaşanılmayacak bir hayatı Rabbimiz niye vaad etsin?  İyiyi ve kötüyü ortaya çıkarsın diye, dünyada imtihan olunup , gerçek yurdumuz olan cennete gitmek için ( inşaAllah).

Batıl düzenler ise nefsin hoşlandığı insanın hayrına olmayan kısa kısa mutluluk vaad eder ,oda zengin ve asiller için. Zengin olmayan avam için kölelik düzeni hazırlar. Kendilerine hizmet ettirir. Kendileri ile birlikte cehennem yurduna götürür.

İslâm zinadan korunmak için evliliği şart koşuyor. İyi bir nesil, düzenli bir aile için!..

Batıl düzenler zinaya götürecek imkanlar sunuyor mesela metres hayatı gibi; nikah formalite icabı gibi, sadece maddi ve anlık mutluluğa dayalı bir evlilik gibi.

Düzenli aile yapısı kurulamıyor, kolay bir şekilde boşanılıyor!!!

İslâm anne karnındaki bebeği korur ,annesine onu sevdirir. Hem anneyi, hem bebeği doğuma ve sonrasına hazırlar.

Batıl düzenler çocuğu ya doğurtmamak için  ya hapla yada…önlem alır, yada kürtajla bebeği katleder. Sonrası vicdan azabı; eğer ki varsa?

İslâm’da çocuğun  iyi yetişmesi ,bakımı ve eğitimi anası, iaşesinden ise  babasını sorumlu tutar. Anasını dışarıda çalıştırmaz. İyi bir aile yuvası için babasına yeterli miktarda ücretini verir.

Batıl düzenler ise ailenin çocuğunu elinden alır ya kreşe verir yada kendi düzeni ile yetiştirir.

Babaya asgari ücreti verir, yetmez, annede çalışır. Aile düzeni maalesef ki bozulur.

İslâm neslin devamı ve aile saadeti için evini alabilecek, bineğini elde edebilecek, ücretini tam verdirir. Kapitalist düzene teslim etmez. Sadece babanın çalışmasını yeterli görür.

Batıl düzenler ve kapitalist sistem ise banka kartlarını verir, sonra kredi verir ve bankaya mahkum eder ödeyemediği için aile artık icralıktır.  Anneyi, çoluk çocuğu da çalışır,  çalıştığının karşılığını alamaz. Aile huzur bulamaz ve ayrılıklar başlar. Ailenin dengesi bozulur.

İslami eğitimini öncelikle anne ve baba verir. İyi yetişen çocuk İslam okulunda ilk eğitim olarak şefkat, merhamet, adalet, disiplin öğrenir. Aileye İslâm devletine uyumlu  bir nesil yetişir. Hırsızlık yapmaz, rüşvet yemez, yalan konuşmaz, nesli ve ekini ifsad etmez, adil şahitlik yapar, haksız yere insan öldürmez.

Batıl düzenler ise çocuğu aileden alır küçükken sanki doğruluğu öğretir, büyüdükçe yalan söyler, rüşvet alır, hırsızlık yapar, ekini ve nesli ifsad eder, cinayet işler.

Hapishanede işi daha iyi öğrenir. Çıkınca daha fenasını yapar.

Örnek: 7 kişiyi öldüren seri katil yakalanınca niçin yaptığı sorulduğunda zevk için yaptım. Küçükçekmece de 2 çocuğun dayısı tarafından telle boğulup yakılıp öldürülmesi, daha niceleri!…

İslâm gerçek ve sonsuz hayat olarak Ahiretini kazanmak için dünyada kişiyi imtihan ile hazırlar. Ölümün bitiş olmadığını, sadece diğer hayata geçiş olduğunu müjdeler, mü’minlere.

Onlar iman edenler ve Allah’ı anarak kalpleri mutmain olanlar (huzura kavuşanlar) dır. İyi bilin ki, kalpler, ancak Allah’ı zikretmekle mutmain olur.Ra’d Suresi 28

 

Batıl düzenler sadece dünyada iyi yaşamayı vaad eder. İnsan geçici şu kısa dünya hayatında mutlu olduğunu sanır. Dünyada hududullah sınırını aşarak her şeyi tadar; ve birde ölümü tatmak için intihar eder.

İslam ıslahı önceler. Mesela hırsızlığı ele alalım;  hemen elini kesmez önce kişinin ihtiyacını temin eder, onu ıslah eder hapishanede boş bırakmaz hırsızlığın iyi olmadığını anlatır ve salıverir. Ona birde işini temin eder. Hala devam ediyorsa İslam cezayı keser.

Batıl düzenlerde hırsızlık yapanı bir kaç gün nezarete tutar sonra salar hırsızlığa devam eder. Yakalanırsa hapse atılır, orda beslenip semizlenir işin daha iyi inceliklerini öğrenir.

Ve suç işlemeye devam eder.

İslâm mevcut hapishaneleri ıslah yolunda İslamı anlatır, psikolog, sosyolog ve kütüphane ile ıslah yolunu seçer. Boş bırakmaz mesleğine göre iş temin eder. Hem kendi kazanır hem devlet. Islah olmuş olarak hapisten çıkar ve devlet ona iş imkanı temin eder. Hala suç işliyorsa o zaman uygun olan cezayı keser.

Batıl düzenlerde ise hapishanelerde başı boş bırakır, hücreye atar kitap okumayı, çalıştırmayı ve spor yapmayı yeterince teşvik etmez ıslah edecek alanları oluşturmaz suçun inceliklerini daha iyi öğrenir ve dışarı salınır iş temin edilmez aynı suçları tekrar işler.

İslâm yetim, kimsesiz, yoksul çocuklara sahip çıkar merhametle kol kanat gerer. İslam toplumuna kazandırmak için sahip çıkar yetim ve kimsesiz olduğunu hissettirmeden sahip çıkar. Buluğ çağına erişinceye kadar malını ve kendisini korur. Onu azarlamaz, dövmez, hırpalamaz. Güzel bir eğitimle ıslah etmiş olur.

Batıl düzenler ise yetimi gereği gibi muhafaza etmez, çocuk sokakta büyür ve sokak çocuğu olur. İslam toplumunda olmayan bir kavram verilir. “Sokak çocukları” bunlara sahip çıkılmadığı için hırsızlık yapar, uyuşturucu kullanır, cinayet işler. Sonra ya hapishane, yada bir köşede soğuktan, yada uyuşturucudan ölür maalesef.

İslâm anne ve babaya gerekli önemi verir. Evladı imanlı ve anne ve babası yanında bakıyor; muhtaç ve bakıma ihtiyaçlı iseler, sevap makinesi gibidirler. Onları “huzursuz eve” göndermez. Zekat vermez, evden atmaz, bir arada yaşar Çünkü! evlatları bakmaya mecburdur. Devlet ise ihtiyacını karşılar.

Batıl düzenler ise aile yapısına dikkat etmez ayrı yaşamayı teşvik eder, veya huzursuz evlere gönderir. Evlatları sormaz, aramaz sözde (güzel yaşamak için) ömürlerin son anlarında bile rahat değiller. Halbuki düşünseler yarın evlatları da aynısı yapacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu