Sosyal Faaliyetler

Geleneksel Ramazan İftarı

Kalem-Der’in geleneksel olarak her yıl yaptığı Ramazan iftarı bu yılda 22. Temmuz 2012 Günü gerçekleştirildi. Program iftar öncesi akşam namazının hep beraber kılınmasıyla başladı. Daha sonra yemeye geçilerek oruçlar açıldı.

Program Ferhat YAMAN abimizin okuduğu Kur’an tilaveti ve meali ile devam etti. Ferhat YAMAN abimiz bizlere Fetih  Süresinin  10 ile 15 ayetlerini bizlerin gündemine taşıdı.

Daha sonra Kelem-Der adina misafirlere hoş gediniz demek için Asım ŞENSALTIK mikrofona geçeti. Misafirlere hoşgeldinin diyerek ve bizleri bir araya getirdiği için Rabbimize hamd olsun diyerek vede programın oluşumundan emeği geçen arkadaşlara teşekküt ederek konuşmasını sürdürdü.  Yine  müslümanlardan Ramazan ayını yemek pestivaline dönüştürmemeleri gerektiğini hatırlatıp, özellikle islam coğrafyalarında mücadele veren müslümanlara maddi ve manevi anlamda destek verememiz gerektiğini ve onları dualarımızda mutlaka anarak destek olmamız gerektiğini hatırlattıktan sonra günün konşmasını yapması için Muzaffer KÜÇÜKKAYA’yı mikrofana çağırdı.

Muzaffer KÜÇÜKKAYA hocamız konuşmasında Ramazan ayında müslümanların dikkat etmeleri gereken hususlara dikkatleri çekti. Orucu hayata taşımamız gerektiğini, bunun içinde sadece midemize değil bütün uzuvlarımıza oruç tuturmamız gerektiğini ifade etti. Yine KÜÇÜKKAYA konuşmasına orcun sabrın yarısı olduğunu ifade ederek devam etti ve   Ramazanı diğer aylardan farkı kılan hususlara dıkkatleri çekti. Ramazanın Kur’an ayı olduğunu, mukabele örfünü Kur’anı analama örfüne çevermemiz gerektiğini, yine Ramazan ayında infak ibadetinin önemine vurgu yaptı.

Konuşmasını Ramazana has ibadetlere vurgu yaparak devam eden KÜÇÜKKAYA, teravih namazını ve özelliklede Ramazan ihtikafının önemi üzerinde durdu. Bu ülkede insanların ihtikaf alışkanlıklarının olmadığını, bunun bilincinde olupta bunu uygulamaya çalışanlarında yaptıkları yanlışlara dikkatleri çekti. İhtikafta sedece Kur’an okunması, zikir yapılması vede tefekkür edilmesi gerektiğini, insanların ihtikafta cep telefonu ve bilgisayar ile girmelerinin bu ibadetin ruhuna aykırı olduğunu ifade etti.

Son olarak Oruç ibadetini hakkıyla yerine getirenler için cennette ismi Reyhan olan bir kapı bulunduğunu ve o kapıda buluşmak dilekleriyle konuşmasını tamamladı.

Muzaffer KÜÇÜKKAYA’nın bu konuşmasıyla birlikte program sona erdi. 




İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu