Konferanslar

Analarımızın Canına Okudukları “Anneler Günü”

Güncel konuları işlediğimiz Pazar dersimizde, Bu hafta “Anneler Günü” konusunu işledik.

Dersimiz Ahmed Kalkan Hocanın Sunumuyla, Kalemder dernek binasında gerçekleştirildi.

Kapitalizmin her türlü kutsalları kendi çıkarlarına hizmet ettirdiği gibi anneler gününü de bu şekilde istismar ettiğini ifade etti.

Senenin bir günü, annelere verilen değer(sizlik) tik olduğunu ifade etti.

Avrupa’da ki aile anlayışına da vurgu yapan Kalkan, şunları söyledi; Avrupa da alile mefhumunun tükenmek üzere olduğunu, çocuk ile anne babanın birbirlerinin hayatlarına müdahale hakkının olmadığı bir düzeye indirgendiğini ifade etti.

Kapitalizmin çıkarları uğruna,     binlerce insanı öldürmekten geri kalmamaktadır diyen Kalkan, Irak’a Afganistan’a ve diğerlerine demokrasi getiren! Kapitalizm, bize de Anneler gününü getirdi dedi.

Kapitalizmin batıda ürettiği bütün değerlerin, kendilerini İslam’a nispet eden insanlarda aynen benimseyerek sahiplenip tükettiklerini ifade etti.

Müslümanların hayata etkin olmadıklarını, batının etkin olduğunu, bu tür günlerden de anlamaktayız dedi.

Annelerin üç kuruşluk paraya ve eşyaya alet edilmeyecek kadar değerli olduklarını ifade eden Kalkan, sözlerine şu şekilde devam etti; Cennetin annelerin ayaklarının altında olduğunun vurgulandığını ve Allah’ın en belirgin isimlerinden olan Rahim, Annelerinde en belirgin özelliklerinden biridir dedi.

Anne kelimesi ve iman kelimelerinin aynı kökten türediğini ifade eden Kalkan, şunları söyledi; İman ve yöneticinin anne gibi merhametli olması gerektiği, yönettiği insanlara anne merhametiyle muamele etmesi gerektiği ve ancak böyle toplumların aile sadakati gibi sağlam bir yapı olabilir dedi.

Annelerimiz hayattayken onlar yüzünden cennete gitmenin yollarını aramalıyız, Annelerinin kıymetini bilmeyen kimseler için, Allah Resul’ünün “Burnu yere sürtülsün” dediğini ifade etti.

Annelerin baktığı gibi bir başkası sana bakar mı? Veya siz bir başkasının çocuklarına, annenin size baktığı gibi bakar mısınız? İnsanları yönetmeyi düşünen sizlerizde, anne merhametini kuşanmamız gerekmektedir dedi.

Kur’an’ın Allah’a imandan sonra, Anne ve Baba’ya itaati emretmekle birlikte, asıl istediği tutumun ihsan olduğunu söyledi.

Anne Baba’ya itaatin asıl olduğunu, bunun ancak şirk olan konularda yapılmaması gerektiğini, ancak bu konuda da ihsan ile davranılmasının gerekmektedir dedi.

 İnsanlığın tükenme dönemine girdiğini, Anne ve Babaya karşı takınılan tutum ve davranışlardan görebilmekteyiz dedi.

Yaşlı Anne ve Babanın sıkıntısını çekemeyen kimselerin, Ümmetin sıkıntılarına nasıl katlanabilecektir dedi.

Bu toplum, anadan mahrum ise, ruhuna Fatiha deyin gitsin diyerek sunumunu tamamladı.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu