Muhtelif FaaliyetlerVideolar

Kur’an’da Rabbânî Kavramı (VİDEO-HABER)

Kur’ânî kavramların yine Kur’an’ın öngördüğü ve çerçevesini çizdiği şekilde anlaşılmasının ifade edildiği “Kur’an’da Rabbânî Kavramı” başlıklı dönemin son konferansının sunumunu Dr. Mehmet ARSLAN yaptı.

Konferans, Mehmet YAŞAR’ın Al-i İmran Suresi 79 ve 80. ayetleri ve meallerini okuması ile başladı. Rabbânî kavramının kökü olan Ra Be Be fiili ve Allahu Teâlâ’nın Rabb sıfatı hakkında bilgi veren ARSLAN sözlerine şöyle devam etti:

“Rabb” kavramı, Kur’an’da çokça meallerde, tefsirlerde, alimlerin konuşmalarında da geçmesine rağmen bu “Rabb” kavramı maalesef hak ettiği kadar anlamı ve değeri bilinmiyor. Rabbimiz, ilk inen ayette, kendisini “Rabb” olarak takdim etmiş bu ismi öncelikli kılmıştır. Uzun süre inen ayetlerde “Rabb” olarak takdime devam etmiştir. Daha sonra “ilah” kavramını kendisi için kullanmıştır. İlk inen ayet, “İkra’ bismi rabbike” diyerek Rabbimiz kendisini böyle takdim etmiştir.” Dr. Mehmet ARSLAN konuşmasını bu çerçevede sürdürerek tamamladı.                                             

Konferans, çay ve simit ikramıyla sona erdi.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu