Haberler

HİLÂFET VİDEOSU ÇEKEN KADINLARA DA GÖZALTI ZULMÜ!

Hizb-ut Tahrirli Müslümanlara yönelik baskılar devam ediyor. Daha önce Hilafetle ilgili video programı çektikleri gerekçesiyle tutuklanan grubun erkek üyeleri serbest bırakıldıktan sonra, şimdi de Hilafetin kurulmasıyla ilgili video çeken hanımlar göz altına alındı.

İslâmî fFikirlerini gündeme getirmekten başka herhangi şiddete dayanan bir eylemi olmayan, başta Hizb-ut Tahrir cemaati olmak üzere, benzer gerekçelerle tutuklanan tüm Müslümanlara  yönelik bu tür baskıları şiddetle kınıyoruz. Hilafetin, tüm Müslümanları temsil edebilecek İslâmî bir yönetim şekli olduğunu hatırlatıyor, hemen tüm Müslümanların hilafetin yeniden oluşturulmasını istediklerini, eğer hilafeti istemek suçsa tüm Müslümanlar bu suçu(!) işlemekte ve işlemeye de devam edeceklerini hatırlatmak istiyoruz.

Hizb-ut Tahrir grubuna ait olan www.kokludegisim.net internet sitesinin verdiği bilgiye göre olay şu şekilde gerçekleşmiştir.

İstanbul ve Bursa’dan sonra şimdi de Ankara’da Hilâfet videosu için evlere baskın ve gözaltılar yapıldı.

Bu kez zulüm Afyonkarahisar Amuriye’de video çeken biri 16 yaşında 4 Müslüman bacımıza yönelik yapıldı. Bu sabah evlerinden alınan; Müzeyyen Sevinç, Hatice Yıldız, Zehra Yavuzkan ve 16 yaşındaki Saliha Yıldız ifadeleri alınmak üzere ilgili birimlere götürüldüler.

Bu sabah erken saatlerde Ankara Emniyet birimlerinin evlere yaptığı baskınla 4 Müslüman bacımız gözaltına alındı. Sadece Müslüman kadınların esaretten kurtarılması ve Hilafet’in kurulması için çağrı videosu çeken bu bacılarımıza yapılan bu gözaltı, 28 Şubat uygulamalarına çok benzemektedir.

Yaptıkları şey, Hilâfet’in ilgasının 100. Yılı münasebetiyle Afyon’un Amuriye kentinde semtinde bir video çekimi ile çağrıda bulunmak olan bu kişilerin bir an evvel serbest bırakılması gerektiğini hatırlatıyor, Köklü Değişim Medya olarak gözaltına alınan kardeşlerimize ve ailelerine sabırlar diliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu