DuyurularHaberler

Yeni Yılımız Mübârek Olsun!

Bugün, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) Mekke’den Medine’ye o kutlu yürüyüşünün 1440. sene-i devriyesidir.

Bu hicret on üç yıl boyunca Mekke’de katlanılan tüm zulüm ve işkencelerin bittiğinin göstergesi ve aynı zamanda Medine’ye gelişle birlikte tüm Müslümanları kuşatacak İslam devletinin kurulmasına giden mübarek bir yürüyüştür.

Müslümanların tarihinde bu kadar önemli yeri olan ve yılbaşı olarak yaklaşık 1300 sene Müslümanlar tarafından kullanılan 01 Muharrem’in, kendilerini Müslüman kabul eden insanlar tarafından hiç mi hiç önemsenmemesi, bunun yerine Hristiyan kültürünün nice etkisinin barız bir şekilde bünyesinde barındıran 01 Ocak’in,  çok büyük bir coşkuyla kutlanılması Müslümanların zihinlerinin işgalinin ne boyutlarda olduğunun çok acı bir göstergesidir.

İçerisine girdiğimiz yeni yılımızın, Müslümanların uğramış oldukları bu zihni işgallerden kurtulup, kendi inançlarına, kültürlerine  geri dönerek sahip çıkmalarına, içerisinde yaşadıkları zilletten kurtularak izzetli günlere ulaşmalarına vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Bu vesileyle yeni hicri yılımızın Müslümanlar da, başta her türlü şirk ve haramlardan hicret ederek Rabbimizin rızasına muvaffak eylemelere yönelmelerini, şirk düzenlerinden hicret ederek Tevhid düzenine ulaşmalarını Rabbimizin Ümmet-i Muhammede nasip etmesini diliyor, 1440. Hicri yılımız mübarek olmasını temenni ediyoruz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu